dimarts, 8 de desembre del 2009

Aleví: Pineda 8 - 0 Cabrils



"QUE DIFÍCIL ÉS SER PORTER"

En tots els esports hi ha posicions més agraïdes que d´altres, més espectaculars que d´altres, més reconegudes que d´altres. Per exemple, sense anar més lluny, quasi mai la pilota d´or la donen a un porter. Sempre s´enduen els èxits, els reconeixaments, els golejadors, i últimament, gent del mig del camp. Però dels porters ningú mai se n´enrecorda. Mai recordem aquella parada que ens va valer un empat, aquell penal aturat que ens va valer una victòria. Desgraciadament només els recordem i els posem en tela de judici pels seus errors.


Què fàcil és ser davanter: si marco un gol sóc l´heroi del partit, i si el fallo, ningu s´enrecorda.
Què fàcil és ser migcampista: quan dono una assistència de gol, l´entrenador em felicita, quan perdo la posició i no recupero la pilota i això es transforma en un contracop rival ja tinc la defensa perquè em salvi.


Però al porter no el SALVA ningú. Està allà sol, sota els pals, esperant que vingui el rival en tromba. I es clar, com a humà que és també l´encerta moltes vegades però també s´equivoca. Els encerts els recordem poc, però els errors, per desgràcia per un equip es converteixen en GOLS. El porter té el mateix dret que la resta de jugadors a fallar,però com que aquests errors tenen conseqüències més greus (un gol en contra) tots tendim a culpabilitzar-lo.


En el partit d avui el porter ha tingut molts errors, però tants com molts de vosaltres que sols davant del porter no heu marcat, o no heu recuperat la posició, o no heu defensat bé, .....
De la mateixa manera que quan aconseguim marcar un gol és obra de tots, quan ens en marquen un és culpa de tots. Si davant haguéssim presionat, si la mitja hagués recuperat la posició, si la defensa hagués actuat en contundència, potser aquella pilota que el porter ha fallat mai hauria arribat a la nostra porteria.


Per tant, a seguir treballant com un equip, a seguir lluitant per intentar trencar aquesta rutina negativa de resultats que últimament ens acompanya. Però no només treballar i lluitar en els partits (que ho feu i molt) si no també en els entrenaments (molts veniu a jugar com si fos el pati de l´escola).


Normalment els partits són reflexe de com entreno. Entreno malament, partits dolents. Entreno bé, partits més bons.


Respecte al partit d´avui derrota clara i contundent per 8 a 0 enfront del PINEDA, derrota massa amplia pel treball i entrega dels nostres jugadors i, sobretot, pel joc vist durant els primers 30 minuts.


Cal seguir amb ànims i ilusió i els èxits arribaran.I per últim felicitar els nostres porters, i tots els porters del món, per la seva feina tan difícil i complicada i mai prou reconeguda.

Crònica i fotografia de Pere Bossa, entrenador de l´aleví.