diumenge, 9 de maig del 2010

Aleví: Montgat 1 - 0 Cabrils


PER UNS INSTANTS, JUTGES DE LA LLIGA

Avui, per un moment, hem estat a punt de ser jutges de la lliga. A falta de quatre jornades pel final del campionat de Lliga a la Segona Divisió Grup 35 Aleví i amb els dos primers equips empatats a punts (MONTGAT i VILASSAR DE DALT) l´aleví del C.E.CABRILS ha donat una lliçó, no només de futbol, sino d´esportivitat. En l´últim partit de la jornada ens enfrontavem al que probablement serà l´equip campió de lliga, el MONTGAT, que ja en el partit d´anada ens havia guanyat per 0 a 8. Per davant teníem una papereta molt dífícil i era demostrar a tothom que no ens fa falta sortir "INCENTIVATS" per tercers per fer un gran partit de futbol. Que a ningú si li oblidi: a l´aleví del Cabrils ningú el guanya en esforç, lluita i treball, però sobretot en ganes de guanyar. De la mateixa manera que davant dels altres dos "grans" de la categoria, PREMIÀ DE DALT I VILASSAR DE DALT, havíem plantejat el partit a la defensiva: dues línies clarament ben marcades de 5 jugadors i a esperar el vendeval del MONTGAT. Però el MONTGAT durant molts minuts (40 minuts) s´ha vist sense recursos per superar la nostra terenyina defensiva. Ha sigut en el minut 10 de la segona part, i en una jugada poc elaborada, quan el MONTGAT s´ha avançat en el marcador. En aquell moment semblava que ja havíen trencat el partit i que tot seria "bufar i fer ampolles", però la decisió tàctica de la banqueta del Cabrils d´anar a pel partit i pujar línies (4-4-2) ha portat la por al contrari que es jugava bona part de les seves aspiracions per guanyar la lliga. Fins l´últim moment hi ha hagut molta lluita en el mig del camp i, en l´últim suspir, l´àrbitre ha xiulat una falta a la frontal de l´àrea del MONTGAT. Quedaven pocs segons i podíem sentenciar la lliga. El camp s´ha tornat mut. Xutem el lliure directe, rebota a la tanca i durant 15 segons la pilota passejant-se entre rebots i sense control per dins de l´àrea del MONTGAT. L´arbitre xiula el final del partit. Derrota per 1 a 0, el MONTGAT que ha fet un pas més cap a la consecució d´aquesta lliga i el C.E.CABRILS que ha demostrat al llarg de tot el partit que amb treball i organització es poden aconseguir moltes fites. No hem guanyat. O potser sí.

M´HA AGRADAT MOLT l´esperit de lluita, sacrifici, treball, ... de TOTS els nostres jugadors. Jugant així cada cap de setmana, amb aquesta actitud de treball, aquesta bona posició en el camp, i amb un joc ofensiu elaborat (avui no, per què no venia al cas, però tenim talent per fer-ho) hauríem d´estar lluitant per una zona més alta de la lliga.

NO M´HA AGRADAT GENS: que per part de l´equip contrari (jugadors i seguidors) es justifiqui la seva victòria per la mínima (1 a 0) dient que han jugat el pitjor partit de la lliga. Cal que tinguin molt en compte que davant han tingut un equip que ha treballat molt i bé i que no els hi ha deixat fer el seu futbol.

M´HA INDIGNAT MOLTÍSSIM veure com alguns clubs que presumeixen d´esportivitat i de fomentar valors de joc net i educatius entre els seus jugadors, vulguin aconseguir l´èxit fora dels terrenys de joc i a qualsevol preu. SI US PLAU, que tenen 11 anys. Com a professional de l´esport que em sento, aquesta setmana m´he sentit ofès no només per dubtar de la meva professionalitat, sinó per dubtar, o pensar, que als meus jugadors els hi fan falta estimuls externs per donar-ho tot. ANEU MOLT EQUIVOCATS.

MOLTÍSSIMES FELICITATS A TOTS. HEU FET UN GRAN PARTIT

Crònica de Pere Bossa, entrenador de l´aleví